Şeker hastalığı kaşıntı yapar mı

şeker hastalığı kaşıntı yapar mı

Şeker Hastalığı Kaşıntı Yapar mı?

Önemsiz gibi görünen bir yara veya derinin bir noktasının kaşınması şeker hastalığının habercisi olabilir. Çünkü şeker hastalığı önemli cilt sorunlarını ortaya çıkarabilir. Basit bir kaşınma bir süre sonra enfeksiyona neden olan bir yaraya dönüşebilir. 

Şeker hastalığı vücudun yakıt trafiğini bozduğu için bu trafik vücudun tüm sistemini etkileyen bir hastalığa dönüşür. Kan şekeri yükseldikçe deride farklı kızarıklıklar, kaşıntı yerleri ve yaralar görünmeye başlar. 

Şeker hastalığında bakteriler ve mantarlar başta olmak üzere birçok virüs diyabete bağlı deri hastalıkları ortaya çıkarabilir. Vücutta iyileşmeyen yaralar, kıl diplerinde enfeksiyonlar, kaşıntılar, sivilceler, derinin sararması, mantar ve deri hastalıkları şeker hastalığı sonucunda vücutta görülen bazı durumlardır. 

Diyabet hastalarının vücutlarında tatlı tatlı kaşınmayla başlayan ve sonrasında yaraya kadar giden kaşıntılar olur. Şeker hastalığı kaşıntı yapar mı sorusunun cevabı da böylece verilmiş oluyor. Şeker hastalarının derileri hassas olduğu kadar yaralanmaya ve enfeksiyon kapmaya da son derece meyillidir. Bu yüzden şeker hastaları vücutlarında meydana gelen kaşıntıları çok sık kaşımamalı ve kaşıntının devam etmesi durumunda doktoruna başvurması gerekir. 

Şeker Hastaları Et Benleri Asla Koparmamalı 

Diyabet hastalarında görülen et benler ise oldukça dikkatli şekilde korunmalıdır. Boyun kenarlarında, kasıklarda ve yumuşak derilerde ortaya çıkan bu et benleri kaşınmadan dolayı kopabilir. Bu da enfeksiyona neden olacak yaralanmalar ortaya çıkarabilir. 

Et benlerinin kopartılması veya üzerlerine asitli su dökülmesi oldukça yanlış bir uygulamadır. Et benlerin giderilmesi ancak tıbbi operasyonlarla mümkündür. Dermatologlar bu et benleri ağrısız şekilde alabilmektedir. 

Şeker Hastalarının Ciltleri Hassastır ve Özel Bakım İster 

Şeker hastalarının ciltleri sağlıklı kişilere göre daha hassas ve virüslere karşı daha dayanıksızdır. Bu yüzden de diyabet hastaları vücutlarına daha fazla özen göstermelidir. Vücuda uygun şekilde doğru yöntemlerle bakım yapılması gerekir. 

Şeker hastaları cilt doktorlarına danışarak ciltlerine uygulayacakları temizlik ve bakım yöntemlerini öğrenebilirler.

Vücut yaraları ve kaşınmaları özellikle ayaklarda yoğun olmaktadır. Bu yüzden de ayak bakımı en önemli noktayı oluşturur. Parmak arası yaraları, çatlaklar, nasırlar ve tırnak batması gibi durumlarda uzman hekim tedavisi önemlidir. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Başa dön tuşu